Overwegingen bij COM(2021)639 - Standpunt EU over vaststelling van het reglement van orde van het Gemengd Comité onder de Overeenkomst met China betreffende de veiligheid van de burgerluchtvaart

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Overeenkomst betreffende de veiligheid van de burgerluchtvaart tussen de Europese Unie en de regering van de Volksrepubliek China 3 (“de Overeenkomst”) is namens de Unie goedgekeurd bij Besluit (EU) 2020/1075 van de Raad van 26 juni 2020 4 en is op 1 september 2020 in werking getreden.  5

(2) Artikel 11, lid 1, van de Overeenkomst voorziet in de oprichting van een Gemengd Comité van de partijen met het oog op de doeltreffende werking van de overeenkomst.

(3) In artikel 11, lid 3, van de Overeenkomst is voorts bepaald dat het Gemengd Comité zijn reglement van orde opstelt en vaststelt.

(4) Het ontwerp van het reglement van orde is opgesteld in samenwerking tussen de Commissie en de burgerluchtvaartautoriteit van China.

(5) Aangezien het reglement van orde van het Gemengd Comité bindend is voor de Unie, is het passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het Gemengd Comité moet worden ingenomen met betrekking tot de vaststelling van dit reglement van orde.