Overwegingen bij COM(2021)352 - Standpunt EU in het Verdrag inzake de bescherming van het mariene milieu in het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan met betrekking tot een besluit inzake de afbakening van het beschermd marien gebied van de Noord-Atlantische stroom en de onderzeese berg Evlanov (MPA NACES) en tot een aanbeveling inzake het beheer daarvan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Het Verdrag inzake de bescherming van het mariene milieu in het noordoostelijk deel van de Atlantische Oceaan 3 (hierna “het verdrag” genoemd), waarbij de Unie partij is, is op 25 maart 1998 in werking getreden.

(2) Overeenkomstig artikel 10, lid 3, van het verdrag kan de bij artikel 10, lid 1, van het verdrag ingestelde commissie (hierna “de Ospar-commissie” genoemd) besluiten en aanbevelingen aannemen in overeenstemming met artikel 13 van het verdrag.

(3) Op 1 oktober 2021 zal de Ospar-commissie tijdens haar 24e vergadering een besluit inzake de afbakening van het beschermd marien gebied van de Noord-Atlantische stroom en de onderzeese berg Evlanov (hierna “het MPA NACES” genoemd) en een aanbeveling inzake het beheer daarvan aannemen.

(4) Met het beoogde besluit van de Ospar-commissie wordt het MPA NACES ingesteld door de grenzen van dat gebied aan te duiden.

(5) Het doel van de beoogde aanbeveling van de Ospar-commissie is de verdragsluitende partijen te helpen bij hun acties en bij het nemen van maatregelen om de instandhoudingsdoelstellingen in de bijlage bij die aanbeveling te behalen.

(6) De twee beoogde handelingen van de Ospar-commissie hangen nauw samen en daarom moet de Unie één standpunt ten aanzien van beide handelingen innemen.

(7) Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in de Ospar-commissie, aangezien het besluit van die commissie voor de Unie bindend zal zijn.