Overwegingen bij COM(2017)735 - Wijziging van Verordening (EG) nr. 726/2004 wat betreft de zetel van het Europees Geneesmiddelenbureau

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) In verband met de kennisgeving van 29 maart 2017 waarin het Verenigd Koninkrijk ingevolge artikel 50 van het Verdrag betreffende de Europese Unie kennis heeft gegeven van zijn voornemen zich uit de Unie terug te trekken, hebben de overige 27 lidstaten in de marge van de Raad Algemene Zaken (artikel 50) Amsterdam, Nederland, gekozen als de nieuwe zetel van het Europees Geneesmiddelenbureau.

(2) Gezien artikel 50, lid 3, van het Verdrag betreffende de Europese Unie moet het Europees Geneesmiddelenbureau zijn nieuwe zetel innemen vanaf de datum waarop de Verdragen niet meer op het Verenigd Koninkrijk van toepassing zijn of, als dat eerder is, vanaf 30 maart 2019.

(3) Om ervoor te zorgen dat het Europees Geneesmiddelenbureau op zijn nieuwe locatie naar behoren functioneert, moet een zetelovereenkomst worden gesloten voordat het Europees Geneesmiddelenbureau zijn nieuwe zetel inneemt.

(4) Om het Europees Geneesmiddelenbureau genoeg tijd te geven voor de hervestiging, moet deze verordening met spoed in werking treden.

(5) Verordening (EG) nr. 726/2004 van het Europees Parlement en de Raad 6 moet daarom dienovereenkomstig worden gewijzigd.