Overwegingen bij COM(2011)569 - Handelsovereenkomst met Colombia en Peru

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
dossier COM(2011)569 - Handelsovereenkomst met Colombia en Peru.
document COM(2011)569 NLEN
datum 22 september 2011
 
(1) Op 19 januari 2009 heeft de Raad de Commissie gemachtigd om namens de Europese Unie te onderhandelen over een meerpartijenhandelsovereenkomst met de lidstaten van de Andesgemeenschap die eveneens een ambitieuze, alomvattende en evenwichtige handelsovereenkomst wilden sluiten.

(2) Na afloop van de onderhandelingen werd op 23 maart 2011 een handelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Colombia en Peru, hierna 'de overeenkomst' genoemd, geparafeerd.

(3) In overeenstemming met Besluit nr. .../2011/EU van de Raad van … [2] werd de overeenkomst op … namens de Europese Unie ondertekend, behoudens de sluiting ervan op een later tijdstip.

(4) De overeenkomst moet worden goedgekeurd.

(5) Ingevolge artikel 218, lid 7, van het Verdrag dient de Raad de Commissie te machtigen tot goedkeuring van door het Handelscomité vastgestelde wijzigingen inzake geografische aanduidingen die ingevolge artikel 209, lid 2, van de overeenkomst door het subcomité Intellectuele eigendom zijn voorgesteld.

(6) De procedures voor de bescherming van de geografische aanduidingen die ingevolge de overeenkomst worden beschermd, moeten worden vastgelegd,

(7) De overeenkomst mag niet aldus worden uitgelegd dat daaraan rechten kunnen worden ontleend of dat deze verplichtingen bevat waarop bij rechterlijke instanties van de Europese Unie of de lidstaten een rechtstreeks beroep kan worden gedaan.