Overwegingen bij COM(2010)33 - Standpunt in het gemengd comité EU-Noorwegen over de wijziging van bijlage II (de lijst van oorsprongverlenende be- en verwerkingen) bij protocol 3 als gevolg van de inwerkingtreding van het geharmoniseerd systeem 2007

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
1. Protocol 3 bij de overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap, enerzijds, en het Koninkrijk Noorwegen[1], anderzijds, betreffende de definitie van het begrip 'producten van oorsprong' en methoden van administratieve samenwerking bevat een bijlage II waarin de lijst van oorsprongverlenende be- en verwerkingen is opgenomen.

2. Vanwege de inwerkingtreding van het geharmoniseerd systeem op 1 januari 2007 moet het protocol worden gewijzigd, met name bijlage II, waarvan een volledige versie in de bijlage bij dit besluit is opgenomen.

3. Voor de goede werking van de overeenkomst en ter vereenvoudiging van het werk van bedrijven en douane verdient het aanbeveling bijlage II bij Protocol 3 dienovereenkomstig te wijzigen.

4. Deze wijzigingen moeten worden ingevoerd bij een besluit van het gemengd comité dat is opgericht bij de overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en het Koninkrijk Noorwegen.

5. De Europese Unie moet daarom in het gemengd comité het standpunt innemen dat in bijgevoegd ontwerp-besluit is opgenomen.