Overwegingen bij COM(2001)817 - Beheer van het systeem voor dubbele controle zonder kwantitatieve beperkingen op de uitvoer uit Oekraïne naar de EG van bepaalde onder het EG-verdrag en het EGKS-verdrag vallende ijzer- en staalproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst waarbij een partnerschap tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds  i, is op 1 maart 1998 in werking getreden.

(2) De Europese Gemeenschap en de regering van Oekraïne zijn overeengekomen voor bepaalde ijzer- een staalproducten een systeem voor dubbele controle in te stellen voor de periode van 1 juli 1997 tot en met 31 december 1999. De desbetreffende overeenkomst in de vorm van een briefwisseling is namens de Europese Gemeenschap goedgekeurd bij Besluit 97/481/EG van de Raad  i. De toepassing van het systeem is verlengd van 1 januari 2000 tot en met 31 december 2001 bij Besluit 2000/202/EG van de Raad  i. Bij Verordening (EG) nr. 1526/97 van de Raad  i, verlengd bij Verordening (EG) nr. 501/2000 van de Raad  i, zijn de overeenkomstige uitvoeringsbepalingen voor de Gemeenschap vastgesteld.

(3) De situatie met betrekking tot de invoer van bepaalde ijzer- en staalproducten uit Oekraïne in de Gemeenschap is nauwgezet onderzocht en de partijen hebben op basis van de hun daarover verstrekte gegevens een overeenkomst in de vorm van een briefwisseling  i gesloten, waarbij een systeem van dubbele controle zonder kwantitatieve beperkingen wordt ingesteld voor de periode vanaf de inwerkingtreding van deze verordening tot en met 31 december 2004, tenzij de partijen overeenkomen het systeem eerder te beëindigen,

(4) De voor de tenuitvoerlegging van deze verordening vereiste maatregelen zijn beheersmaatregelen in de zin van artikel 2 van Besluit 1999/468/EG van de Raad van 28 juni 1999 tot vaststelling van de voorwaarden voor de uitoefening van de aan de Commissie verleende uitvoeringsbevoegdheden  i en dienen daarom te worden vastgesteld overeenkomstig de beheersprocedure waarin in artikel 4 van dat besluit is voorzien.