Overwegingen bij COM(2001)816 - Sluiting van een overeenkomst met de regering van Oekraïne, waarbij een systeem voor dubbele controle zonder kwantitatieve beperkingen wordt ingesteld voor de uitvoer van bepaalde onder het EG-verdrag en het EGKS-verdrag vallende ijzer- en staalproducten uit Oekraïne naar de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Partnerschaps- en samenwerkingsovereenkomst waarbij een partnerschap tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en Oekraïne, anderzijds  i, is op 1 maart 1998 in werking getreden.

(2) De Europese Gemeenschap en de regering van Oekraïne zijn overeengekomen voor bepaalde ijzer- een staalproducten een systeem voor dubbele controle in te stellen voor de periode van 1 juli 1997 tot en met 31 december 1999. De desbetreffende overeenkomst in de vorm van een briefwisseling is namens de Europese Gemeenschap goedgekeurd bij Besluit 97/481/EG van de Raad  i. De toepassing van het systeem is verlengd van 1 januari 2000 tot en met 31 december 2001 bij Besluit 2000/202/EG van de Raad  i. Bij Verordening (EG) nr. 1526/97 van de Raad  i, verlengd bij Verordening (EG) nr. 501/2000 van de Raad  i, zijn de overeenkomstige uitvoeringsbepalingen voor de Gemeenschap vastgesteld.

(3) De Commissie heeft onderhandelingen gevoerd over een overeenkomst in de vorm van een briefwisseling tussen de Europese Gemeenschap en Oekraïne, waarbij een systeem voor dubbele controle zonder kwantitatieve beperkingen wordt ingesteld voor de uitvoer van bepaalde onder het EG-verdrag en het EGKS-verdrag vallende ijzer- en staalproducten uit Oekraïne naar de Europese Gemeenschap.