Overwegingen bij COM(2007)64 - Standpunt van de EG in de Associatieraad inzake de tenuitvoerlegging van artikel 75 van de associatieovereenkomst met Libanon

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
1. De Euro-mediterrane Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Libanon, anderzijds, is op 17 juni 2002 gesloten.

2. De krachtens artikel 74 van genoemde overeenkomst opgerichte Associatieraad zal alle belangrijke problemen die zich in het kader van de overeenkomst voordoen, alsmede alle andere bilaterale of internationale vraagstukken van gemeenschappelijk belang bestuderen.

3. Het krachtens artikel 77 van genoemde overeenkomst opgerichte Associatiecomité is, onder het gezag van de Associatieraad, verantwoordelijk voor de tenuitvoerlegging van de overeenkomst.

4. Op grond van artikel 75 en artikel 78 van genoemde overeenkomsten stellen de Associatieraad en het Associatiecomité hun respectievelijke reglement van orde vast.

5. De Gemeenschap dient het standpunt te bepalen dat in de Associatieraad ingenomen moet worden wat betreft de goedkeuring van de reglementen van orde van de Associatieraad en het Associatiecomité.