Overwegingen bij COM(2007)57 - Standpunt EG binnen de ACS-EG-Raad van ministers met betrekking tot een besluit tot wijziging van Besluit nr. 3/2001 van de ACS-EG-Raad van ministers betreffende de toewijzing van middelen aan Somalië uit het achtste en het negende Europees Ontwikkelingsfonds

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Bij Besluit nr. 3/2001 van 20 december 2001 van de ACS-EG-Raad van Ministers werd aan Somalië een bedrag van 149 miljoen euro uit hoofde van het negende EOF toegekend.

(2) Op grond van artikel 3, lid 5, van bijlage IV bij de ACS-EG-partnerschapsovereenkomst kan de Gemeenschap de toewijzing aan een land verhogen in verband met bijzondere behoeften of uitzonderlijke prestaties.

(3) Op grond van artikel 5, lid 2, van bijlage IV bij de ACS-EG-partnerschapsovereenkomst kan een evaluatie worden uitgevoerd in de uitzonderlijke omstandigheden zoals bedoeld in de bepalingen inzake humanitaire bijstand en spoedhulp. Gezien de conclusies van de ad-hocevaluatie van het samenwerkingsprogramma met Somalië zijn extra middelen uit hoofde van het negende EOF nodig met het oog op de continuïteit van de steun aan de bevolking van Somalië tot de inwerkingtreding van het tiende EOF.

(4) Het standpunt van de Gemeenschap in de ACS-EG-Raad van Ministers dient te worden bepaald met het oog op de goedkeuring door deze raad van een besluit over de toewijzing van extra middelen uit het negende EOF.