Overwegingen bij COM(2000)201 - Wijziging van Verordening nr. 2505/96 betreffende de opening en de wijze van beheer van autonome gemeenschappelijke tariefcontingenten voor bepaalde landbouw- en industrieproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Raad heeft bij Verordening (EG) nr. 2505/96  i communautaire tariefcontingenten geopend voor bepaalde landbouw- en industrieproducten; er moet in de levering van deze producten aan de Gemeenschap worden voorzien en deze levering dient tegen de meest gunstige voorwaarden plaats te vinden; daarom dienen tariefcontingenten te worden geopend op grond waarvan voldoende hoeveelheden van deze producten tegen nulrecht kunnen worden ingevoerd en moet in bepaalde gevallen de hoeveelheid worden verhoogd zonder de markt van deze producten te verstoren.

(2) Gezien het economisch belang van deze verordening voor het Europese bedrijfsleven en het feit dat zij per 1 januari 2000 van toepassing moet worden, dient gebruik te worden gemaakt van de urgentieprocedure bedoeld in punt I.3 van het aan het Verdrag van Amsterdam gehechte protocol betreffende de rol van de nationale parlementen in de Europese Unie.

(3) Verordening (EG) nr. 2505/96 moet derhalve worden gewijzigd.