Overwegingen bij COM(2023)513 - Standpunt EU in het gezamenlijk comité dat is opgericht bij de Overeenkomst met de regering van de Faeröer anderzijds betreffende de deelname van de Faeröer aan programma’s van de Unie, wat betreft de vaststelling van het reglement van orde van het gezamenlijk comité

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De Overeenkomst tussen de Europese Unie enerzijds en de regering van de Faeröer anderzijds betreffende de deelname van de Faeröer aan programma’s van de Unie5 (“de Overeenkomst”) is op 24 mei 2022 door de Unie ondertekend en wordt met ingang van die datum voorlopig toegepast, overeenkomstig Besluit (EU) 2022/886 van de Raad6.

(2) Bij artikel 14, lid 1, van de overeenkomst wordt een gezamenlijk comité opgericht dat bestaat uit vertegenwoordigers van de partijen (“het gezamenlijk comité”) om het beheer en de correcte uitvoering van de overeenkomst te waarborgen.

(3) In artikel 14, lid 3, van de overeenkomst is bepaald dat het gezamenlijk comité zijn reglement van orde moet vaststellen.

(4) Naar verwachting zal dat gezamenlijk comité op zijn tweede vergadering in de tweede helft van 2023 een besluit tot vaststelling van zijn reglement van orde vaststellen.

(5) Het is derhalve passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie moet worden ingenomen in het gezamenlijk comité op basis van het aangehechte ontwerpbesluit van het gezamenlijk comité over zijn reglement van orde met het oog op de daadwerkelijke uitvoering van de Overeenkomst.