Overwegingen bij COM(2023)450 - Standpunt EU in het Comité voor overheidsopdrachten met betrekking tot de vaststelling van zijn reglement van orde met betrekking tot de selectie van de voorzitter

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1)De Overeenkomst inzake overheidsopdrachten is een plurilaterale overeenkomst in het kader van de WTO met als doel de markten voor overheidsopdrachten wederzijds voor alle partijen open te stellen. De herziene versie van de Overeenkomst is op 6 april 2014 in werking getreden.

(2)Bij artikel XXI, lid 1, van de overeenkomst wordt een Comité voor overheidsopdrachten (hierna “het Comité” genoemd) ingesteld, dat de partijen de gelegenheid moet bieden met elkaar van gedachten te wisselen over alle zaken die verband houden met de werking van de overeenkomst of het bevorderen van de doelstellingen daarvan.

(3)Bij artikel XXI, lid 1, is bepaald dat het Comité zijn eigen voorzitter kiest.

(4)Het ontwerpreglement van orde met betrekking tot de selectie van de voorzitter van het Comité is op 12 mei 2023 door het Comité voor overheidsopdrachten verspreid.

(5)Het is passend het standpunt te bepalen dat namens de Unie in het Comité moet worden ingenomen met betrekking tot de vaststelling van zijn reglement van orde, aangezien dat reglement van orde bindend is voor de Unie.

(6)Het reglement van orde als opgenomen in de bijlage bij dit besluit moet daarom worden vastgesteld om de werking van het Comité te regelen.