Overwegingen bij COM(2013)93 - EU-standpunt wijziging lijst afvalstoffen bij het Verdrag van Bazel over beheersing van grensoverschrijdende overbrenging en verwijdering van gevaarlijke afvalstoffen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Het Verdrag van Bazel inzake de beheersing van de grensoverschrijdende overbrenging van gevaarlijke afvalstoffen en de verwijdering ervan is in 1992 in werking getreden.

(2) Overeenkomstig de artikelen 17 en 18 van het Verdrag van Bazel worden wijzigingen van dit Verdrag aangenomen tijdens een vergadering van de Conferentie der partijen.

(3) Vijf aanvragen voor nieuwe vermeldingen van afvalstoffen in bijlage IX (lijst B) bij het Verdrag werden ingediend in januari en februari 2011. Deze vermeldingen zijn, op voorlopige basis in afwachting van een besluit over de opname in bijlage IX (lijst B) bij het Verdrag, bij Verordening (EU) nr. 135/2012 van de Commissie tot wijziging van Verordening (EG) nr. 1013/2006 om bepaalde niet-ingedeelde soorten afvalstoffen op te nemen in bijlage IIIB[3], toegevoegd aan bijlage IIIB bij Verordening (EG) nr. 1013/2006 van het Europees Parlement en de Raad van 14 juni 2006 betreffende de overbrenging van afvalstoffen[4].

(4) Na kennisname van de ingediende voorstellen is de Open Werkgroep (OEWG) tijdens haar achtste vergadering op 25-28 september 2012 overeengekomen twee ontwerpen voor toevoegingen aan bijlage IX bij het Verdrag te sturen naar de Conferentie van de partijen bij het Verdrag van Bazel, ter overweging tijdens haar elfde vergadering.

(5) Tijdens de Elfde Conferentie van de partijen bij het Verdrag van Bazel kan worden besloten om de vermeldingen van afvalstoffen als voorgesteld in de aanvragen, of als verzonden door de OEWG tijdens haar achtste vergadering, of bovenstaande vermeldingen in gewijzigde vorm in bijlage IX (lijst B) bij het Verdrag op te nemen.