Overwegingen bij COM(2012)760 - Verlenging van de Overeenkomst tussen Euratom en de Organisatie voor energieontwikkeling op het Koreaanse schiereiland (KEDO)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) De KEDO is opgericht overeenkomstig de Overeenkomst van 9 maart 1995 tot oprichting van de Organisatie voor energieontwikkeling op het Koreaanse schiereiland, als gewijzigd op 19 september 1997, tussen de regeringen van de Republiek Korea, Japan en de Verenigde Staten van Amerika.

(2) De vijfde overeenkomst, gesloten tussen de Gemeenschap en de KEDO, is op 31 mei 2012 afgelopen.

(3) Na het besluit om het nucleair lichtwaterreactorproject van de KEDO te beëindigen en het besluit van 2007 om de verantwoordelijkheden van het secretariaat met een sterk verminderd personeelsbestand en minimale kantoorfaciliteiten te vervullen, heeft het dagelijks bestuur van de KEDO in 2011 besloten om de KEDO na 31 mei 2012 voort te zetten.

(4) Zowel de Gemeenschap als de KEDO heeft de wens uitgedrukt hun samenwerking voort te zetten met het oog op de tenuitvoerlegging van de beëindiging van het LWR-project en de ordentelijke afwikkeling van de KEDO-activiteit,

ZIJN HET VOLGENDE OVEREENGEKOMEN:

Artikel 1

Toepassing van de bepalingen van de vorige overeenkomst

Behoudens anderszins gespecificeerd in één van onderstaande artikelen blijven de bepalingen van de vorige overeenkomst tussen de Gemeenschap en de KEDO, die op 31 mei 2012 is afgelopen, van toepassing overeenkomstig de onderhavige overeenkomst.

Artikel 2

Bijdrage van de Gemeenschap

In het kader van de onderhavige overeenkomst is er geen financiële bijdrage van de Gemeenschap aan de begroting van de KEDO.

Artikel 3

Looptijd

Deze overeenkomst loopt ten einde op 31 mei 2013. Zij zal jaarlijks automatisch worden verlengd voor een periode van telkens één jaar, tenzij een partij bij de overeenkomst ten minste één maand voor de einddatum van de overeenkomst de andere partij ervan in kennis stelt dat zij de overeenkomst wenst te beëindigen. De overeenkomst kan ook met onmiddellijk effect worden beëindigd na terugtrekking uit de KEDO van één van de leden die momenteel vertegenwoordigd zijn in het dagelijks bestuur. Deze overeenkomst wordt niet verlengd na 31 mei 2015.

Artikel 4

Inwerkingtreding

Deze overeenkomst treedt in werking na ondertekening door de Gemeenschap en de KEDO en wordt van kracht op 1 juni 2012.

Gedaan te Brussel, op .............. ........................ 2012, in twee exemplaren

Voor de Europese Gemeenschap voor Atoomenergie

Gedaan te New York, op ......... ........................ 2012, in twee exemplaren

Voor de Organisatie voor energieontwikkeling op het Koreaanse schiereiland