Overwegingen bij COM(2010)223 - Standpunt van de EU over de wijziging van de bijlagen bij de Overeenkomst met Zwitserland betreffende sommige aspecten van overheidsopdrachten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
7. De Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat betreffende sommige aspecten van overheidsopdrachten[4] bevat bijlagen waarin wordt gespecificeerd welke entiteiten van elke lidstaat onder de overeenkomst vallen.

8. Op 1 mei 2004 zijn de Tsjechische Republiek, de Republiek Estland, de Republiek Cyprus, de Republiek Letland, de Republiek Litouwen, de Republiek Hongarije, de Republiek Malta, de Republiek Polen, de Republiek Slovenië en de Slowaakse Republiek lid geworden van de Europese Unie.

9. Op 1 januari 2007 zijn de Republiek Bulgarije en Roemenië lid geworden van de Europese Unie.

10. Op 9 december 2008 heeft de Commissie haar goedkeuring gehecht aan een beschikking tot wijziging van de lijsten van aanbestedende diensten in de Richtlijnen 2004/17/EG en 2004/18/EG[5].

11. Bijgevolg moeten de bijlagen bij de Overeenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Zwitserse Bondsstaat betreffende sommige aspecten van overheidsopdrachten worden uitgebreid met de lijsten van onder de overeenkomst vallende entiteiten van de nieuwe lidstaten en met de lijsten van onder de overeenkomst vallende entiteiten van de oude lidstaten worden bijgewerkt.

12. In het licht van de invoering van mededinging in de markten voor telecommunicatiediensten in de Europese Unie en de Zwitserse Bondsstaat is het bovendien wenselijk in bijlage I bij de overeenkomst te specificeren dat telecommunicatieorganisaties van de Europese Unie en de Zwitserse Bondsstaat niet langer onder de overeenkomst vallen.