Overwegingen bij COM(2007)337 - Standpunt van de EG in de ACS-EG-Raad van ministers ten aanzien van de herziening van de financieringsvoorwaarden in geval van kortetermijnfluctuaties van de exportopbrengsten (ACS EG partnerschapsovereenkomst, bijlage II, hoofdstuk 3)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

 
 
(1) Artikel 100 van de ACS-EG-partnerschapsovereenkomst bepaalt dat de bijlagen II, III, IV en VI door de ACS-EG-Raad van Ministers opnieuw kunnen worden onderzocht en al dan niet gewijzigd op basis van een aanbeveling van het ACS-EG-comité voor samenwerking inzake ontwikkelingsfinanciering.

(2) Krachtens bijlage II, hoofdstuk 3, artikel 11, van de Overeenkomst van Cotonou worden de bepalingen van dat hoofdstuk uiterlijk na twee jaar en daarna op verzoek van een der partijen herzien.

(3) Het steunstelsel om de negatieve effecten van eventuele instabiliteit van de exportopbrengsten te reduceren, is voor het eerst gewijzigd bij Besluit nr. 2/2004 van de ACS-EG-Raad van Ministers van 30 juni 2004[17].

(4) Bij de ondertekening van de herziening van de ACS-EG-partnerschapsovereenkomst op 25 juni 2005 in Luxemburg hebben de partijen gezamenlijk verklaard dat 'de ACS-EG-Raad van Ministers uit hoofde van artikel 100 van de Overeenkomst van Cotonou een onderzoek zal instellen naar de voorstellen van de ACS met betrekking tot bijlage II betreffende kortdurende fluctuaties van de exportopbrengsten'[18].

(5) Het standpunt van de Gemeenschap in de ACS-EG-Raad van Ministers over de herziening van bijlage II, hoofdstuk 3, van de ACS-EG-partnerschapsovereenkomst betreffende de financiering in geval van kortetermijnfluctuaties van de exportopbrengsten, moet worden vastgesteld.