Toelichting bij COM(2010)515 - Toevoegsel bij voorstel COM (2010) 459 voor een VERORDENING (EU) NR. …/2010 VAN DE RAAD betreffende beperkende maatregelen ten aanzien van Iran

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. Op 31 augustus 2010 dienden de Commissie en de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid gezamenlijk het voorstel COM(2010) 459 in voor een verordening van de Raad betreffende beperkende maatregelen ten aanzien van Iran, tot uitvoering van diverse maatregelen van Besluit 2010/413/GBVB van 26 juli 2010 en ter vervanging van Verordening (EG) nr. 423/2007 van de Raad.

2. In de toelichting bij het voorstel werd vermeld dat afzonderlijk een aanvullend voorstel zou worden opgesteld voor een lijst van elementaire uitrusting en technologie voor de aardolie- en aardgasindustrie als bedoeld in artikel 8 van de voorgestelde verordening, die als bijlage VI bij die verordening zou worden opgenomen.

3. De lijst van elementaire uitrusting en technologie voor de aardolie- en aardgasindustrie als bedoeld in artikel 8 moet alle uitrusting, materialen, programmatuur en technologieën omvatten die essentieel en onmisbaar zijn voor de exploratie, productie, raffinage en vloeibaarmaking in de aardolie- en aardgasindustrie in Iran. In de lijst moeten technische parameters worden vastgesteld om de reikwijdte van de controle te verduidelijken en overlapping met de lijsten in de bijlagen I, II en IV te vermijden.

4. De Commissie en de Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid stellen voor om de lijst van elementaire uitrusting en technologie in dit voorstel op te nemen als bijlage VI bij het voorstel voor de verordening.