Toelichting bij JOIN(2014)34 - Intrekking van Verordening (EG) nr. 2488/2000 tot handhaving van de bevriezing van middelen in verband met S. Milošević en de met hem verbonden personen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Overeenkomstig Verordening (EG) nr. 2488/2000 van de Raad[1] dienen alle zich buiten het grondgebied van de Federale Republiek Joegoslavië bevindende middelen en andere financiële bezittingen die eigendom zijn van S. Milošević en de met hem verbonden natuurlijke personen, te worden bevroren, en mogen deze middelen en financiële bezittingen niet ter beschikking worden gesteld aan of ten behoeve van deze personen, die in bijlage I bij de verordening worden genoemd.

Bij Besluit [...] van de Raad heeft de Raad Gemeenschappelijk Standpunt 2000/696/GBVB van de Raad ingetrokken. De Raad heeft besloten dat er geen gronden zijn om deze beperkende maatregelen te blijven handhaven, aangezien de personen die in de bijlage zijn genoemd, niet langer een bedreiging vormen voor de consolidering van de democratie.

De Hoge Vertegenwoordiger van de EU voor buitenlandse zaken en veiligheidsbeleid en de Commissie stellen voor Verordening (EG) nr. 2488/2000 van de Raad met onmiddellijke ingang in te trekken.