Toelichting bij COM(2014)496 - Sluiten van een overeenkomst inzake wetenschappelijke en technologische samenwerking met de Faeröer (associatie met Horizon 2020)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. ACHTERGROND VAN HET VOORSTEL

Op 18 maart 2014 heeft de Raad de Commissie gemachtigd om namens de Europese Unie onderhandelingen te openen met de Faeröer over een overeenkomst tussen de Europese Unie en de Faeröer, waarbij de Faeröer geassocieerd worden met Horizon 2020 - het kaderprogramma voor onderzoek en innovatie (2014-2020).

De onderhandelingen zijn beëindigd en hebben geresulteerd in de aangehechte ontwerpovereenkomst. De Commissie stelt voor dat de Raad, na machtiging voor de ondertekening en de voorlopige toepassing van de overeenkomst, de overeenkomst namens de Europese Unie sluit.

Het aangehechte voorstel betreft een besluit van de Raad over de sluiting van de overeenkomst. De Commissie stelt voor dat de Raad:

– de overeenkomst namens de Europese Unie sluit.

1.

Juridische elementen van het voorstel



Het voorstel voor een besluit van de Raad is gebaseerd op artikel 186 en artikel 218, lid 6, onder a), en lid 8, van het Verdrag betreffende de werking van de Europese Unie.