Toelichting bij COM(2011)938 - Procedures voor de toepassing van de Stabilisatie- en associatieovereenkomst met Servië en de Interimovereenkomst met Servië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Op 29 april 2008 is in Luxemburg een stabilisatie- en associatieovereenkomst ondertekend tussen de Europese Gemeenschappen en hun lidstaten, enerzijds, en de Republiek Servië, anderzijds. Deze overeenkomst treedt in werking op de eerste dag van de tweede maand volgende op de dag waarop de partijen elkaar ervan in kennis hebben gesteld dat hun ratificatieprocedures zijn afgerond.

De op dezelfde dag ondertekende Interimovereenkomst tussen de Europese Gemeenschap en de Republiek Servië tot vervroegde inwerkingtreding van de handels- en handelsgerelateerde bepalingen van de stabilisatie- en associatieovereenkomst is op 1 februari 2010 in werking getreden.

Voor een juiste en vlotte uitvoering van de Interimovereenkomst wordt een uitvoeringsverordening voorgesteld waarin de regels en procedures worden vastgelegd om de regels te bepalen voor de uitvoering van bepaalde voorschriften uit de genoemde overeenkomsten.