Toelichting bij SEC(2007)1103 - Wijziging van bijlage I (Veterinaire en fytosanitaire aangelegenheden) en bijlage II (Technische voorschriften, normen, keuring en certificatie) bij de EER-Overeenkomst - Ontwerp gemeenschappelijk standpunt van de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. Het Gemengd Comité van de EER heeft als taak de homogeniteit van de interne markt en de rechtszekerheid voor de marktdeelnemers te verzekeren door alle relevante gemeenschapswetgeving in de EER-Overeenkomst op te nemen.

2. Daartoe dient het Gemengd Comité van de EER bijlage I (Veterinaire en fytosanitaire aangelegenheden) en bijlage II (Technische voorschriften, normen, keuring en certificatie) te wijzigen door goedkeuring van het aangehechte ontwerpbesluit dat betrekking heeft op Verordening (EG) nr. 178/2002 van het Europees Parlement en de Raad van 28 januari 2002 tot vaststelling van de algemene beginselen en voorschriften van de levensmiddelenwetgeving, tot oprichting van een Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en tot vaststelling van procedures voor voedselveiligheidsaangelegenheden.

3. Het ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van de EER voorziet tevens in het kader voor de deelname van de EER-EVA-staten aan de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid en met name in bepalingen inzake de financiële bijdrage van de EER-EVA-staten, en de voorwaarden voor hun deelname, d.w.z. volledige deelname zonder stemrecht.

4. In artikel 1, lid 3, onder a), van Verordening (EG) nr. 2894/94 van de Raad houdende bepaalde wijzen van toepassing van de EER-Overeenkomst is bepaald dat met betrekking tot dit soort besluiten van het Gemengd Comité het standpunt van de Gemeenschap door de Raad wordt vastgesteld.

5. Het ontwerpbesluit van het Gemengd Comité van de EER wordt ter goedkeuring aan de Raad voorgelegd, waarna de Commissie het standpunt van de Gemeenschap in het Gemengd Comité van de EER zo spoedig mogelijk uiteen zal zetten.