Toelichting bij SEC(2002)1177 - Voorstel voor een besluit van het Comité douanesamenwerking EG-Turkije tot wijziging van Besluit nr. 1/2001 houdende wijziging van Besluit nr. 1/96 tot vaststelling van toepassingsbepalingen van Besluit nr. 1/95 van de Associatieraad EG-Turkije - Ontwerp gemeenschappelijk stadpunt van de EG

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. Besluit nr. 1/2001 van het Comité douanesamenwerking EG-Turkije van 28 maart 2001 houdende wijziging van Besluit nr. 1/96 tot vaststelling van toepassingsbepalingen van Besluit nr. 1/95 van de Associatieraad EG-Turkije moet worden gewijzigd in verband met recente ontwikkelingen in de douanewetgeving van de Gemeenschap. Het besluit moet ook worden gewijzigd om voor passieve veredeling binnen de douane-unie EG-Turkije het gebruik van de methode van heffing op basis van de toegevoegde waarde mogelijk te maken.

2. Het nieuwe besluit inzake de toepassingsbepalingen voor Besluit nr. 1/95 moet zo spoedig mogelijk kunnen worden toegepast. De Commissie stelt de Raad daarom voor de tekst van bijgaand voorstel voor een besluit zo spoedig mogelijk goed te keuren als het gemeenschappelijk standpunt van de Gemeenschap in het Comité Douanesamenwerking EG-Turkije.