Toelichting bij COM(2007)64 - Standpunt van de EG in de Associatieraad inzake de tenuitvoerlegging van artikel 75 van de associatieovereenkomst met Libanon

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


De Euro-mediterrane Overeenkomst waarbij een associatie tot stand wordt gebracht tussen de Europese Gemeenschap en haar lidstaten, enerzijds, en de Republiek Libanon, anderzijds, werd op 17 juni 2002 getekend en is in werking getreden op 1 april 2006.

De krachtens artikel 74 van de Overeenkomst opgerichte Associatieraad zal alle belangrijke problemen die zich in het kader van de overeenkomst voordoen, alsmede alle andere bilaterale of internationale vraagstukken van gemeenschappelijk belang bestuderen. De Associatieraad stelt krachtens artikel 75 van de overeenkomst zijn reglement van orde vast.

Overeenkomstig artikel 77 van de overeenkomst wordt er onder het gezag van de Associatieraad een Associatiecomité opgericht, dat verantwoordelijk is voor de tenuitvoerlegging van de overeenkomst. Ingevolge artikel 78 van de overeenkomst stelt het Associatiecomité zijn reglement van orde vast.

De Commissie heeft zich bij dit ontwerp gebaseerd op de reglementen van orde die in het kader van de andere Euro-mediterrane Associatie-overeenkomsten zijn vastgesteld.

De Raad wordt verzocht zijn goedkeuring in de vorm van een gemeenschappelijk standpunt van de Gemeenschap te hechten aan het hier bijgevoegde ontwerp-besluit van de Associatieraad EU-Libanon betreffende zijn reglement van orde, waarbij in bijlage een ontwerp-reglement van orde van het Associatiecomité is gevoegd.