Toelichting bij COM(2004)743 - Aanpassing met ingang van 1 juli 2004, van het pensioenbijdragepercentage van de ambtenaren en andere personeelsleden van de EG en met ingang van 1 januari 2005 van het rentepercentage voor de overdrachten tussen de gemeenschappelijke regeling en de nationale regelingen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. AANPASSING VAN HET PENSIOENBIJDRAGEPERCENTAGE


Overeenkomstig artikel 83 bis, lid 3, en de bepalingen die zijn vastgesteld in bijlage XII van het Statuut, stelt de Raad op voorstel van de Commissie het percentage van de bijdrage vast en bepaalt hij of de pensioengerechtigde leeftijd al dan niet moet worden gewijzigd.


Overeenkomstig bijlage XII van het Statuut, heeft Eurostat op 1 september een verslag ingediend over de vijfjaarlijkse actuariƫle raming van de pensioenregeling. Uit deze raming blijkt dat het bijdragepercentage dat nodig is om het actuarieel evenwicht van de pensioenregeling te kunnen garanderen 10,43% bedraagt van het basissalaris.


Overeenkomstig bijlage XII, artikel 2, lid 2, mag de aanpassing die ingaat op 1 juli 2004, niet leiden tot een bijdrage die hoger is dan 9,75%.


De Commissie stelt derhalve voor het percentage van de bijdrage met ingang van 1 juli 2004 aan te passen tot 9,75%.


2. AANPASSING VAN DE ACTUALISERINGSPERCENTAGES


Overeenkomstig artikel 12 van bijlage XII van het Statuut wordt het in de artikelen 4 en 8 van bijlage VIII van het Statuut genoemde actualiseringspercentage als het in artikel 10 van bijlage XII bedoelde werkelijke percentage vastgesteld en - indien nodig - bij de vijfjaarlijkse raming herzien.


Zoals blijkt uit het verslag van 1 september 2004 bedraagt het werkelijke percentage dat naar aanleiding van de vijfjaarlijkse raming door Eurostat werd berekend overeenkomstig artikel 10 van bijlage XII van het Statuut 3,9%.


De Commissie stelt derhalve voor het in de artikelen 4 en 8 van bijlage VIII van het Statuut alsmede in de artikelen 40 en 110 van de Regeling die van toepassing is op de andere personeelsleden bedoelde actualiseringspercentage met ingang van 1 juli 2005 vast te stellen op 3,9 %.