Toelichting bij COM(2000)556 - Wijziging van Verordening (EG) nr. 119/97 tot instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van ringbandmechanismen uit China

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Dit voorstel houdt een wijziging in van Verordening (EG) nr. 119/97 tot instelling van een

definitief antidumpingrecht op ringbandmechanismen uit de Volksrepubliek China.

1. Deze wijziging wordt voorgesteld daar gebleken is dat de geldende rechten in hoge mate worden geabsorbeerd.

2. Dat de rechten worden geabsorbeerd bleek uit een vergelijking van de wederverkoopprijzen in de Gemeenschap voor de instelling van de rechten en de wederverkoopprijzen die in het nieuwe onderzoektijdvak in de Gemeenschap van toepassing waren. Bij die vergelijking bleek dat de wederverkoopprijzen sinds het instellen van de rechten weinig waren gewijzigd.

3. Na te hebben vastgesteld dat de kosten van het antidumpingrecht niet in de thans toegepaste wederverkoopprijzen tot uiting kwamen, werden de exportprijzen op grond van artikel 2, lid 9, van de basisverordening opnieuw berekend, daar de exporteurs en importeurs een compensatieregeling leken te hebben getroffen. De herberekende dumpingmarge voor World Wide Stationery Manufacturing Company Ltd. bedraagt nu 115,3% van de cif-waarde en voor alle andere exporteurs uit de Volksrepubliek China 168,6% van de cif-waarde.

4. Daar de thans geldende maatregelen gebaseerd zijn op de bij het oorspronkelijke onderzoek vastgestelde schademarge, moeten de nieuwe maatregelen ook worden vastgesteld door de herziene exportprijzen te vergelijken met de bij het oorspronkelijke onderzoek vastgestelde schademarge. Als gevolg daarvan wordt voor World Wide Stationery Manufacturing Company Ltd. een recht van 51,2% van de cif-waarde voorgesteld en voor alle andere exporteurs in de Volksrepubliek China een recht van 78,8%.

5. Bij raadpleging van de lidstaten in het Raadgevend Comite bleek dat het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Italie en Ierland tegen de voorgestelde wijziging waren, dat Nederland en Duitsland zich van stemmen hebben onthouden, terwijl de andere lidstaten voor de voorgestelde wijziging waren.

6. Daarom wordt voorgesteld dat de Raad besluit Verordening (EG) nr. 119/97 te wijzigen door de bijgevoegde verordening goed te keuren, waarbij de thans geldende rechten tot 51,2% worden verhoogd voor World Wide Stationery Manufacturing Company Ltd. en tot 78,8% voor alle andere exporteurs in de Volksrepubliek China.