Toelichting bij COM(2004)253-3 - Wijziging van Verordening (EGKS, EEG, Euratom) nr. 300/76 tot vaststelling van de categorieën van begunstigden, de voorwaarden voor toekenning en de hoogte van de toeslagen die kunnen worden toegekend aan ambtenaren die hun werkzaamheden verrichten in het kader van een continu of ploegendienst

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Verordening (EEG, Euratom, EGKS) nr. 259/68 tot vaststelling van het Statuut van de ambtenaren van de Europese Gemeenschappen en de regeling welke van toepassing is op de andere personeelsleden van deze Gemeenschappen is bij Verordening (EG) nr. .../2004 van de Raad van 22 april 2004 gewijzigd.

Derhalve dient Verordening (Euratom) nr. 1799/72 van de Raad van 18 augustus 1972 tot vaststelling van de voorwaarden voor de toekenning en van de hoogte van de in artikel 100 van het Statuut bedoelde toeslagen voor bepaalde werkzaamheden met een bezwaarlijk karakter te worden gewijzigd om deze met ingang van 1 mei 2004 aan te passen aan het nieuwe statuut.

Vanaf deze datum moet de verwijzing naar het oude artikel 100 van het statuut namelijk vervangen worden door een verwijzing naar het nieuwe artikel 56 quater. Overeenkomstig deze nieuwe rechtsgrond moeten de artikelen 1 en 7 van de verordening opnieuw worden geformuleerd. Voorts moeten de verwijzingen naar de oude rangen worden vervangen door verwijzingen naar de nieuwe loopbaanstructuur (artikelen 2 en 3) en moet de werkingssfeer van de verordening worden uitgebreid tot de nieuwe categorie van arbeidscontractanten (artikel 6). In artikel 5 moet de verwijzing naar een ingetrokken verordening vervangen worden door de huidige verwijzing.