Toelichting bij COM(2003)832 - Opening en de wijze van beheer van autonome gemeenschappelijke tariefcontingenten voor bepaalde visserijproducten voor de periode 2004-2006

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. In het kader van de hervorming van de gemeenschappelijke ordening der markten in de sector visserijproducten en producten van de aquacultuur, zijn voor de periode 2001-2003 autonome tariefcontingenten geopend voor een aantal visserijproducten. Om ervoor te zorgen dat de verwerkende industrie na 2003 bevoorraad blijft worden, moet een vervolg op die contingentregeling worden vastgesteld.

2. De te openen tariefcontingenten hebben betrekking op bepaalde voor verwerking bestemde producten die aan de voorwaarden in verband met de vastgestelde of vast te stellen referentieprijzen voldoen.

3. Dit voorstel voorziet in de opening van tariefcontingenten voor perioden van 1 januari 2004 tot en met 31 december 2006. Door deze contingenten kan de verwerkende industrie de benodigde voorraden plannen zonder dat de continuïteit van de inkomsten van de communautaire producenten wordt verstoord.

Met dat doel voor ogen wordt de Raad verzocht de voorgestelde verordening goed te keuren.