Toelichting bij COM(2002)226 - Beëindiging van de antidumpingprocedure met betrekking tot de invoer van rijwielen uit Indonesië, Maleisië en Thailand

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Raad stelde bij Verordening (EG) nr. 648/96 van 28 maart 1996 een definitief antidumpingrecht in op de invoer van rijwielen van oorsprong uit Indonesië, Maleisië en Thailand.

Op 11 april 2001 leidde de Commissie op verzoek van de European Bicycle Manufacturers Association ("EBMA") een nieuw onderzoek in verband met het naderend vervallen van de maatregelen in overeenkomstig artikel 11, lid 2, van Verordening (EG) nr. 384/96 van de Raad van 22 december 1995 (de 'basisverordening').

In een brief aan de Commissie d.d. 6 februari 2002 trok de EBMA haar verzoek voor een nieuw onderzoek formeel in.

De procedure kan derhalve worden beëindigd mits is vastgesteld dat dit niet in het belang zou zijn van de Gemeenschap. De belanghebbende partijen werden dienovereenkomstig op de hoogte gebracht en werden in de gelegenheid gesteld opmerkingen in te dienen. De Commissie ontving echter slechts een gering aantal opmerkingen. Na deze opmerkingen te hebben onderzocht waren er geen aanwijzigingen dat beëindiging van de maatregelen zou indruisen tegen het belang van de Gemeenschap.

Voorgesteld wordt derhalve dat de Raad bijgaand voorstel voor een verordening tot beëindiging van de antidumpingprocedure goedkeurt die in het Publicatieblad zal worden bekend gemaakt.