Toelichting bij COM(2002)76 - Instelling van een definitief antidumpingrecht op de invoer van bepaalde soorten zinkoxiden uit China

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Commissie heeft op 20 december 2000 een antidumpingonderzoek naar de invoer in de Gemeenschap van bepaalde soorten zinkoxiden van oorsprong uit de Volksrepubliek China ingeleid.

Bij Verordening (EG) nr. 1827/2001 werd in september 2001 een voorlopig antidumpingrecht ingesteld.

Bijgaand voorstel voor een verordening van de Raad is gebaseerd op de definitieve bevindingen inzake dumping, schade, oorzakelijk verband en belang van de Gemeenschap, die bevestigden dat de voorlopige antidumpingmaatregelen gerechtvaardigd waren. Aangezien de uitvoer van een aantal Chinese producenten op wie een individueel recht van toepassing is, via handelsmaatschappijen loopt, wordt voorgesteld deze producenten periodiek een verslag bij de Commissie te laten indienen. Op deze wijze moet worden gegarandeerd dat deze individuele rechten alleen worden gebruikt voor zinkoxide van deze producenten.

Er wordt derhalve voorgesteld dat de Raad zijn goedkeuring hecht aan bijgaand voorstel voor een verordening, die uiterlijk op 16 maart 2002 in het Publicatieblad zou moeten verschijnen.