Toelichting bij COM(2001)716 - Uitvoer van bepaalde EGKS- en EG-ijzer- en staalproducten uit Macedonië naar de EG (systeem van dubbele controle)

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De Interimovereenkomst inzake de handel en aanverwante zaken tussen de Europese Gemeenschap en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië, die op 1 juni 2001 in werking is getreden, bevat een Protocol 2 betreffende ijzer- en staalproducten.

Bij dit protocol wordt een systeem van dubbele controle ingesteld, zonder kwantitatieve beperkingen, ter vervanging van eenzelfde systeem dat was ingesteld bij de oude Samenwerkingsovereenkomst tussen de Gemeenschap en de Voormalige Joegoslavische Republiek Macedonië. Doel van dit systeem is een beter inzicht te verkrijgen in de export van het betrokken product naar de Gemeenschap en het voorkomen van handelsverleggingen.

De Commissie verzoekt de Raad bijgevoegde ontwerp-verordening goed te keuren waarbij de Gemeenschap gemachtigd wordt de dubbele controle voor bepaalde ijzer- en staalproducten ten uitvoer te leggen.