Toelichting bij COM(2002)368 - Sluiting van een Overeenkomst inzake de verlenging van het Protocol tot vaststelling, voor de periode van 3 mei 2002 tot en met 2 augustus 2002, van de vangstmogelijkheden en de financiële tegenprestatie als bedoeld in de Overeenkomst met Angola inzake de visserij voor de kust van Angola

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De geldigheidsduur van het aan de Visserijovereenkomst tussen de EG en de Republiek Angola gehechte protocol is afgelopen op 2.5.2002. In afwachting dat het overleg over de wijzigingen die in het in de bijlage opgenomen protocol moeten worden aangebracht, wordt afgerond, hebben de twee partijen besloten de geldigheidsduur van het protocol met drie maanden te verlengen. Deze verlenging is op 26.4.2002 door beide partijen geparafeerd, ten einde de technische en financiële voorwaarden voor de uitoefening van de visserij door vissersvaartuigen van de EG in de wateren van Angola in de periode van 3.5.2002 tot en met 2.8.2002 vast te stellen.

De Commissie stelt daarom voor dat de Raad bij besluit het ontwerp tot verlenging van het protocol goedkeurt in afwachting dat het definitief in werking treedt.

Een voorstel voor een verordening van de Raad betreffende deze verlenging van het protocol wordt in het kader van een afzonderlijke procedure behandeld.