Toelichting bij COM(2000)858 - Verlenging van de toepassing van Verordening (EEG) nr. 3621/92 houdende tijdelijke schorsing van de autonome rechten van het gemeenschappelijk douanetarief bij invoer van een aantal visserijproducten op de Canarische eilanden en van Verordening (EG) nr. 527/96 houdende tijdelijke schorsing van de autonome rechten van het gemeenschappelijke douanetarief bij de invoer van een aantal industriële producten op de Canarische eilanden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

De geldigheidsduur van Verordening (EEG) nr. 3621/92 van de Raad van 14 december 1992 houdende tijdelijke schorsing van de autonome rechten van het gemeenschappelijk douanetarief bij invoer van een aantal visserijproducten op de Canarische eilanden en Verordening (EG) nr. 527/96 van de Raad van 25 maart 1996 houdende tijdelijke schorsing van de autonome rechten van het gemeenschappelijke douanetarief bij de invoer van een aantal industriële producten op de Canarische eilanden loopt af op 31 december 2000.

In oktober en november 2000 hebben de Spaanse autoriteiten gevraagd om de schorsingen die bestaan voor de Canarische eilanden te verlengen na het jaar 2000 en zij hebben daartoe bepaalde toelichtingen verstrekt die hun verzoek staven.

Gezien het feit dat er onvoldoende tijd blijft om te verifiëren of deze toelichtingen voldoende zijn om te concluderen dat het behoud van deze maatregelen gerechtvaardigd is, is het aangewezen om de continuïteit te verzekeren van de bestaande maatregelen en dus tot een verlenging tot 31 december 2001 van de Verordening (EEG) nr. 3621/92 van de Raad en van Verordening (EG) nr. 527/96 van de Raad te komen.

Na beëindiging van de vorenbedoelde verificatie zal de Commissie, indien nodig, een nieuw voorstel maken rekening houdende met de doelstellingen van artikel 299, lid 2, van het Verdrag.