Toelichting bij COM(2000)503 - Opening en de wijze van beheer van autonome gemeenschappelijke tariefcontingenten voor bepaalde visserijproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. In het kader van de hervorming van de gemeenschappelijke ordening der markten in de sector visserijproducten en producten van de aquacultuur, hebben de Raad en de Commissie zich ertoe verbonden voor de periode 2001-2003 autonome tariefcontingenten te openen voor een aantal visserijproducten teneinde de verwerkende industrie in staat te stellen zich daarmee te bevoorraden. Met onderhavige ontwerp-verordening wordt deze verbintenis nagekomen.

2. De te openen tariefcontingenten hebben derhalve betrekking op voor verwerking bestemde producten die aan de voorwaarden in verband met de vastgestelde of vast te stellen referentieprijzen voldoen.

3. In dit voorstel is bovendien bepaald dat deze tariefmaatregelen van 1 januari 2001 tot en met 31 december 2003 van toepassing zijn, teneinde de betrokken sector van de industrie in staat te stellen zijn bevoorrading naar behoren te plannen zonder dat de inkomsten van de communautaire producenten daardoor in het gedrang komen.

Dit is het doel van het bijgaande voorstel voor een verordening.