Toelichting bij COM(2000)404 - Opening en de wijze van beheer van autonome gemeenschappelijke tariefcontingenten voor bepaalde visserijproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

1. In het kader van het jaarlijks algemeen onderzoek waartoe op het niveau van de Raad is besloten en dat betrekking heeft op de toekenning van autonome preferentiƫle regelingen voor visserijproducten, hebben de diensten van de Commissie een onderzoek ingesteld naar de markten en de behoeften van de verwerkende industrie in 2000.

2. Rekening houdend met de vereisten van het interne en het externe beleid van de Gemeenschap, stelt de Commissie een aantal tariefmaatregelen, en met name tariefcontingenten, voor die ten doel hebben de afzet van de communautaire productie te garanderen met inachtneming van de aan de gemeenschappelijke marktordening verbonden verplichtingen en regels en, rekening houdend met situatie op de internationale markt en de verwachte ontwikkeling daarvan, de bevoorrading van de verwerkende industrie veilig te stellen.

3. De te openen contingenten hebben derhalve betrekking op voor verwerking bestemde producten die aan bepaalde voorwaarden in verband met de vastgestelde of vast te stellen referentieprijzen voldoen.

4. In dit voorstel is bovendien bepaald dat deze tariefmaatregelen voor de periode van 1 augustus 2000 tot en met 31 december 2000 van toepassing zijn, ten einde de betrokken sector van de industrie in staat te stellen zijn bevoorrading naar behoren te plannen zonder dat de inkomsten van de communautaire producenten daardoor in het gedrang komen.

Dit is het doel van het volgende voorstel voor een verordening.