Toelichting bij COM(2008)48 - Aanpassing van bijlage I bij Verordening 882/2004 inzake officiële controles op de naleving van de wetgeving inzake diervoeders en levensmiddelen en de voorschriften inzake diergezondheid en dierenwelzijn

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.

Bij Verordening (EG) nr. 882/2004 van het Europees Parlement en de Raad is een geharmoniseerd kader van algemene voorschriften voor de organisatie van de officiële controles op de naleving van de wetgeving inzake diervoeders en levensmiddelen en de voorschriften inzake diergezondheid en dierenwelzijn vastgesteld.

De bepalingen in deze verordening zijn bedoeld voor de organisatie van de officiële controles op diervoeders en levensmiddelen, waaronder op het grondgebied van de Gemeenschap geïmporteerde diervoeders en levensmiddelen.

Bijlage I bij deze verordening bevat een lijst van de grondgebieden waar deze verordening van toepassing is. De verordening werd vastgesteld op 30 april 2004, d.w.z. vóór de toetreding van nieuwe lidstaten. Die nieuwe lidstaten zijn nog niet in bijlage I opgenomen.

Als gevolg van de uitbreiding van de EU en de daaropvolgende aanpassingen van de verdragen waarop de Europese Unie is gebaseerd, moet Verordening (EG) nr. 882/2004 ook op deze grondgebieden van toepassing zijn. Daarom moet bijlage I dienovereenkomstig gewijzigd worden.

Dit voorstel heeft geen financiële consequenties voor de Gemeenschapsbegroting.