Artikelen bij COM(2022)88 - EU-standpunt in de IMO mbt herziening van resolutie en wijziging van het Verdrag inzake FAL over prestatienormen voor communicatiemiddelen van reddingsvaartuigen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

Het standpunt dat namens de Unie moet worden ingenomen tijdens de 105e zitting van de Maritieme Veiligheidscommissie van de Internationale Maritieme Organisatie (IMO) houdt in dat wordt ingestemd met de vaststelling van de MSC-resolutie betreffende prestatienormen voor draagbare bi-directionele VHF-radiotelefonietoestellen voor reddingsvaartuigen, ter herziening van resolutie MSC.149(77).

Artikel 2

Het standpunt dat namens de Unie moet worden ingenomen tijdens de 46e zitting van de Vereenvoudigingscommissie van de IMO houdt in dat wordt ingestemd met de vaststelling van wijzigingen van de bijlage bij het Verdrag inzake het vergemakkelijken van het internationale verkeer ter zee (“FAL-Verdrag”).

Artikel 3

1. Het in artikel 1 genoemde standpunt moet worden uitgedrukt door de gezamenlijk optredende lidstaten van de Unie die lid zijn van de Maritieme Veiligheidscommissie van de IMO.

2. Het in artikel 2 genoemde standpunt moet worden uitgedrukt door de gezamenlijk optredende lidstaten van de Unie die lid zijn van de Vereenvoudigingscommissie van de IMO.

Artikel 4

Dit besluit is gericht tot de lidstaten.