Artikelen bij COM(2021)707 - Opening en het beheer van autonome tariefcontingenten van de Unie voor bepaalde landbouw- en industrieproducten

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

1. Voor de in de bijlage vermelde producten worden autonome tariefcontingenten van de Unie geopend waarvoor de autonome rechten van het gemeenschappelijk douanetarief, als bedoeld in artikel 56, lid 2, punt c), van Verordening (EU) nr. 952/2013 van het Europees Parlement en van de Raad 8 , worden geschorst. Hiervoor gelden de in die bijlage vermelde perioden, rechten en hoeveelheden.

2. Lid 1 is niet van toepassing op mengsels, bereidingen of samenstellingen die in de bijlage vermelde producten bevatten.

Artikel 2

De in artikel 1 bedoelde tariefcontingenten worden door de Commissie beheerd overeenkomstig de artikelen 49 tot en met 54 van Verordening (EU) 2015/2447.

Artikel 3

Wanneer een douaneaangifte voor het vrije verkeer wordt ingediend voor producten waarvoor in de bijlage een bijzondere maatstaf is vermeld, wordt de precieze hoeveelheid van de ingevoerde producten in die aangifte vermeld met behulp van de in de bijlage genoemde meeteenheid.

Artikel 4

Verordening (EU) nr. 1388/2013 wordt ingetrokken.

Artikel 5

Deze verordening treedt in werking op de dag na die van de bekendmaking ervan in het Publicatieblad van de Europese Unie.

Zij is van toepassing met ingang van 1 januari 2022.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.