Artikelen bij COM(2018)399 - Indiening namens de EU van een voorstel tot wijziging van de bijlagen 2 en 3 bij de Overeenkomst ter instandhouding van de Afrikaanse en Euraziatische trekkende watervogels

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Inhoudsopgave

Artikel 1

1. De Unie dient de volgende voorstellen in tot wijziging van de bijlagen 2 en 3 bij de Overeenkomst ter instandhouding van de Afrikaanse en Euraziatische trekkende watervogels:

a) Toevoeging van de kuifaalscholver (Phalacrocorax aristotelis) aan bijlage 2 bij de Overeenkomst.

b) Opneming van de niet-EU-populatie (Barentszzee) van de Phalacrocorax aristotelis aristotelis en de EU-populatie (oostelijk Middellandse Zeegebied – Kroatië, Adriatische Zee) van de Phalacrocorax aristotelis desmarestii in bijlage 3, tabel 1, kolom A (respectievelijk in categorie 2 en 1c).

c) Verplaatsing van alle populaties van de krombekstrandloper (Calidris ferruginea), papegaaiduiker (Fratercula arctica) en alk (Alca torda) naar bijlage 3, tabel 1, kolom A, bij de Overeenkomst (respectievelijk in categorie 4, 1b en 4).

2. De Commissie deelt het voorstel namens de Unie mede aan het secretariaat van de Overeenkomst ter instandhouding van de Afrikaanse en Euraziatische trekkende watervogels.

Artikel 2

Dit besluit is gericht tot de Commissie.