Artikelen bij SEC(2004)640 - Ondertekening en voorlopige tenuitvoerlegging van de Overeenkomst inzake de bevordering, de beschikbaarstelling en het gebruik van het Galileo- en het GPS-satellietnavigatiesysteem en verwante toepassingen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

(1) Behoudens latere sluiting wordt hierbij namens de Gemeenschap toestemming verleend voor de ondertekening van de Overeenkomst inzake de bevordering, de beschikbaarstelling en het gebruik van het Galileo- en het GPS-satellietnavigatiesysteem en verwante toepassingen tussen de Europese Gemeenschappen en haar lidstaten enerzijds en de Verenigde Staten van Amerika anderzijds.

(2) De voorzitter van de Raad wordt hierbij gemachtigd de personen aan te wijzen die bevoegd zijn de overeenkomst namens de Gemeenschap te ondertekenen.

Artikel 2

(1) De overeenkomst wordt hangende de inwerkingtreding op voorlopige basis toegepast. De voorlopige toepassing begint op de eerste dag van de maand volgende op de datum waarop de partijen elkaar in kennis hebben gesteld van de voltooiing van de daartoe vereiste procedures. Dit besluit wordt bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.

(2) De tekst van de overeenkomst is aan dit beschikking gehecht.

Artikel 3

(1) De Gemeenschap en de lidstaten worden vertegenwoordigd in de uit hoofde van artikel 13 van de overeenkomst opgerichte werkgroepen door vertegenwoordigers van de Commissie en de lidstaten, naargelang van het geval.

(2) De in artikel 19, lid2, van de overeenkomst bedoelde informatie wordt gezamenlijk verstrekt door de Europese Gemeenschap en de lidstaten. Zij wordt door de Commissie namens de Europese Gemeenschap en de lidstaten ingediend.

(3) Het door de Gemeenschap uit hoofde van punt 6 van de bijlage bij de overeenkomst te bepalen standpunt wordt vastgesteld door de Raad op voorstel van de Commissie overeenkomstig de relevante bepalingen van het Verdrag.

Deze beschikking is gericht tot de lidstaten.