Artikelen bij COM(2010)628 - Sluiting van het protocol met Andorra waarbij de Overeenkomst met Andorra wordt uitgebreid tot douaneveiligheidsmaatregelen

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

Het protocol waarbij het toepassingsgebied van de Overeenkomst tussen de Europese Economische Gemeenschap en het Vorstendom Andorra wordt uitgebreid tot douaneveiligheidsmaatregelen, wordt goedgekeurd.

De tekst van het protocol is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De voorzitter van de Raad is gemachtigd de persoon (personen) aan te wijzen die bevoegd is (zijn) het Vorstendom Andorra namens de Europese Unie kennisgeving te doen van de akten van aanvaarding van het protocol.

Artikel 3

Het door de Europese Unie in te nemen standpunt in het Gemengd Comité wordt vastgesteld door de Europese Commissie, wanneer dit betrekking heeft op kwesties die onder titel II bis van de Overeenkomst vallen.

Artikel 4

Met het oog op de toepassing van artikel 12 decies, lid 1, van de Overeenkomst stelt de Europese Commissie het Vorstendom Andorra in kennis van ontwerpen van besluiten van de Unie die een ontwikkeling behelzen van het recht van de Unie op het gebied van de in artikel 12 ter van de Overeenkomst bedoelde douaneveiligheidsmaatregelen.

De Commissie is gemachtigd de in artikel 12 duodecies van de Overeenkomst bedoelde maatregelen te nemen die nodig zijn om de gelijkwaardigheid van de douaneveiligheidsmaatregelen van de overeenkomstsluitende partijen te garanderen.

Indien het Vorstendom Andorra op de datum waarop de betrokken wetgeving van de Unie van toepassing wordt, de nieuwe bepalingen niet heeft aangenomen en indien de voorlopige toepassing van deze bepalingen niet mogelijk is, kan de Europese Commissie het Vorstendom Andorra overeenkomstig artikel 12 duodecies, lid 2, van de Overeenkomst in kennis stellen van de schorsing van titel II bis.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt aangenomen. Het wordt bekendgemaakt in het Publicatieblad van de Europese Unie.