Artikelen bij COM(2001)212 - Wijziging van Verordening 978/2000 tot instelling van een definitief antisubsidierecht op de invoer van polyester stapelvezels uit Australië, Indonesië en Taiwan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Artikel 1

Verordening (EG) nr. 978/2000 van de Raad wordt als volgt gewijzigd:

1. Lid 1 van artikel 1 wordt door de volgende tekst vervangen:

"1. Er wordt een definitief compenserend recht ingesteld op de invoer van synthetische stapelvezels van polyester, niet gekaard, niet gekamd, noch anderszins bewerkt met het oog op het spinnen, ingedeeld onder GN-code 55032000 uit Australië en Indonesië."

2. Lid 2 van artikel 1 wordt vervangen door de volgende tekst:

"2. Het recht dat van toepassing is op de nettoprijs, franco grens Gemeenschap, vóór inklaring, bedraagt voor de producten uit de volgende landen die vervaardigd zijn door de hieronder vermelde ondernemingen:

(1) Australië

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

(2) Indonesië

>RUIMTE VOOR DE TABEL>

3. Lid 1 van artikel 2 wordt vervangen door de volgende tekst:

"De bedragen die overeenkomstig Verordening (EG) nr. 123/2000 uit hoofde van het op de producten uit Australië ingestelde voorlopige compenserende recht als zekerheid zijn gesteld, worden definitief geïnd tot het bedrag van het bij deze verordening ingestelde definitieve compenserende recht. De als zekerheid gestelde bedragen die het bedrag van het definitieve recht overschrijden, worden vrijgegeven."

Artikel 2

Compenserende rechten die werden geïnd op de invoer uit Taiwan ingevolge Verordening (EG) nr. 978/2000 van de Raad worden de betrokken importeurs terugbetaald.

Artikel 3

Deze verordening treedt in werking op de dag volgende op die van haar bekendmaking in het Publicatieblad van de Europese Gemeenschappen.

Artikel 1 is van toepassing met ingang van 13 mei 2000.

Deze verordening is verbindend in al haar onderdelen en is rechtstreeks toepasselijk in elke lidstaat.