Artikelen bij COM(2024)92 - Toetreding van Tonga tot de tussentijdse partnerschapsovereenkomst met de staten in de Stille Oceaan

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

1. De toetreding van Tonga tot de tussentijdse partnerschapsovereenkomst tussen de Europese Gemeenschap, enerzijds, en de staten in de Stille Oceaan, anderzijds (“de tussentijdse partnerschapsovereenkomst”), wordt namens de Unie goedgekeurd, onder voorbehoud van de neerlegging door Tonga van de akte van toetreding op grond van artikel 80, lid 2, van de overeenkomst.

2. De voorzitter van de Commissie stelt de andere partijen bij de tussentijdse partnerschapsovereenkomst en Tonga namens de Unie in kennis van de goedkeuring door de Unie van de toetreding van Tonga tot de tussentijdse partnerschapsovereenkomst.

3. De tekst met het markttoegangsaanbod van Tonga is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

1. Met het oog op de voorlopige toepassing van de tussentijdse partnerschapsovereenkomst tussen de Unie en Tonga verricht de voorzitter van de Commissie namens de Unie de in artikel 76, lid 3, van de tussentijdse partnerschapsovereenkomst bedoelde kennisgeving.

2. De Unie en Tonga passen de tussentijdse partnerschapsovereenkomst voorlopig toe vanaf tien dagen nadat zij elkaar schriftelijk in kennis hebben gesteld van de voltooiing van de daartoe noodzakelijke procedures, overeenkomstig lid 1.

Artikel 3

De goedkeuring van de toetreding van Tonga tot de tussentijdse partnerschapsovereenkomst mag niet aldus worden uitgelegd dat daaraan rechten kunnen worden ontleend of dat daarbij verplichtingen worden opgelegd waarop voor de rechterlijke instanties van de Unie of van de lidstaten rechtstreeks beroep kan worden gedaan.

Artikel 4

Dit besluit treedt in werking op de dag waarop het wordt vastgesteld.