Artikelen bij COM(2024)59 - Standpunt EU in het Europees Comité voor de opstelling van standaarden voor de binnenvaart en de Centrale Commissie voor de Rijnvaart in verband met de vaststelling van standaarden voor beroepskwalificaties in de binnenvaart

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

1. Het namens de Unie in het Cesni in te nemen standpunt ten aanzien van de goedkeuring van ES-QIN 2024/1 (CESNI (23) 21 rev.1) houdt in dat wordt ingestemd met de goedkeuring ervan.

2. Het namens de Unie in de CCR in te nemen standpunt houdt in dat steun wordt verleend aan alle voorstellen die de CCR-reglementen afstemmen op ES-QIN 2024/1 (CESNI (23) 21 rev.1).

Artikel 2

1. Het in artikel 1, lid 1, genoemde standpunt moet worden uitgedrukt door de gezamenlijk in het belang van de Unie optredende lidstaten van de Unie die lid zijn van het Cesni.

2. Het in artikel 1, lid 2, genoemde standpunt moet worden uitgedrukt door de gezamenlijk in het belang van de Unie optredende lidstaten van de Unie die lid zijn van de CCR.

Artikel 3

Kleine technische wijzigingen van de in artikel 1 vastgestelde standpunten kunnen worden overeengekomen zonder nader besluit van de Raad.

Artikel 4

Dit besluit is gericht tot de lidstaten.

Artikel 5

Dit besluit treedt in werking op de datum van de vaststelling ervan.