Artikelen bij COM(2023)705 - Sluiting van een overeenkomst met Armenië betreffende samenwerking tussen het Agentschap van de EU voor justitiële samenwerking in strafzaken (Eurojust) en de voor justitiële samenwerking in strafzaken bevoegde autoriteiten van Armenië

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.



Artikel 1

De Overeenkomst tussen de Europese Unie, enerzijds, en de Republiek Armenië, anderzijds, betreffende samenwerking tussen het Agentschap van de Europese Unie voor justitiële samenwerking in strafzaken (Eurojust) en de autoriteiten die bevoegd zijn voor justitiële samenwerking in strafzaken (hierna “de overeenkomst” genoemd), wordt hierbij namens de Unie goedgekeurd.

De tekst van de overeenkomst is aan dit besluit gehecht.

Artikel 2

De Commissie verricht namens de Unie de in artikel 34 van de overeenkomst bedoelde kennisgeving 14 , teneinde kenbaar te maken dat de Unie ermee instemt door de overeenkomst gebonden te zijn.

Artikel 3

1.Voor de toepassing van artikel 30, lid 2, van de overeenkomst wordt het standpunt dat namens de Unie moet worden ingenomen over wijzigingen van de bijlagen I, II en III bij de overeenkomst door de Commissie goedgekeurd na overleg met de Raad.

2.Voor de toepassing van artikel 33, lid 3, van de overeenkomst wordt de Commissie gemachtigd om nadere regels vast te stellen voor het verdere gebruik en de opslag van de informatie die reeds uit hoofde van de overeenkomst tussen de partijen is meegedeeld.

3.Voor de toepassing van artikel 34, lid 2, van de overeenkomst wordt de Commissie gemachtigd de informatie over de geadresseerde van kennisgevingen na overleg met de Raad bij te werken.

Artikel 4

Dit besluit wordt van kracht op de datum waarop het wordt vastgesteld.