Artikelen bij COM(2007)252 - Toetreding van de EG tot de Werelddouaneorganisatie en de uitoefening van de rechten en plichten die aan het voorlopige lidmaatschap zijn verbonden

Dit is een beperkte versie

U kijkt naar een beperkte versie van dit dossier in de EU Monitor.


Inhoudsopgave

Artikel 1

1. Bij de inwerkingtreding van de wijziging van de overeenkomst tot oprichting van een Internationale Douaneraad die het mogelijk maakt dat de Europese Gemeenschap lid wordt van die organisatie, aanvaardt de Europese Gemeenschap gebonden te zijn door de gewijzigde overeenkomst en daardoor toetreden tot de Werelddouaneorganisatie.

2. De Commissie wordt hierbij gemachtigd de persoon aan te wijzen die bevoegd zal zijn de akte van officiële kennisgeving neer te leggen bij de depositaris van de overeenkomst met het doel de Gemeenschap te binden, mits aan de procedure-eisen van het EG-Verdrag is voldaan.

Artikel 2

1. De lidstaten van de EU stemmen ten gunste van besluiten van de Raad van de Werelddouaneorganisatie die ertoe strekken de Europese Gemeenschap voorlopig dezelfde rechten te verlenen als die welke de leden van de Werelddouaneorganisatie hebben, op de daarin vermelde voorwaarden.

2. De Europese Commissie zal de Werelddouaneorganisatie een schrijven doen toekomen waarbij de Europese Gemeenschap de rechten en plichten aanvaardt die verbonden zijn aan het lidmaatschap van de Werelddouaneorganisatie, zoals vastgesteld bij het besluit van de Raad van de Werelddouaneorganisatie, in afwachting van de inwerkingtreding van de wijziging van de overeenkomst tot oprichting van de Internationale Douaneraad.

3. Het schrijven zal de in bijlage I opgenomen verklaring van bevoegdheid bevatten.

4. De Europese Gemeenschap zal vanaf 1 juli 2007 een jaarlijkse bijdrage aan de Werelddouaneorganisatie betalen om het werk van die organisatie te steunen en de extra administratieve uitgaven te dekken.