Lijst van vragen, gesteld aan de Algemene Rekenkamer, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2022 bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (36360-XV-2)

1.

Kerngegevens

Officiële titel Lijst van vragen, gesteld aan de Algemene Rekenkamer, over het rapport Resultaten verantwoordingsonderzoek 2022 bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Kamerstuk 36360-XV-2)
Document­datum 26-05-2023
Publicatie­datum 26-05-2023
Nummer NDS1092570
Kenmerk kenmerk NDS1092570
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

2023D22123 LIJST VAN VRAGEN

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid heeft een aantal vragen voorgelegd aan de Algemene Rekenkamer over de

Aanbieding van het rapport Resultaten verantwoordingson-derzoek 2022 bij het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (Kamerstuk 36 360 XV, nr. 2).

De voorzitter van de commissie,

Kuzu

De adjunct-griffier van de commissie,

Meester-Schaap

Nr Vraag

1    Klopt het dat het STimulering Arbeidsmarkt Positie (STAP) budget ook voor persoonlijke ontwikkelreisjes naar bijvoorbeeld Ibiza gebruikt zijn en valt dat binnen de scope van de regeling?

2    Het bedrag aan verplichtingen dat in het Jaarverslag 2022 van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid is opgenomen omvat 40,7 miljoen euro aan overschrijdingen op de begrotingsartikelen 3, 6, 7, 8, 9 en 10. Het bedrag aan uitgaven omvat

€ 38,0 miljoen euro aan overschrijdingen op de begrotingsartikelen 3, 6, 7, 8, 9 en 10. Wat wordt uw oordeel als de Staten-Generaal niet akkoord gaat met de daarmee samenhangende slotverschil-len? Is hierin een verschil met de zes artikelen tezamen of wanneer er slechts op één tot vijf artikelen geen akkoord wordt gegeven?

3    Het Ministerie van SZW heeft in de eigen administratie geen zicht op de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandige ondernemers (Tozo-)leningen die door gemeenten zijn verstrekt, en is hiervoor afhankelijk van wat gemeenten zelf rapporteren, vormt dit volgens u een (groot) risico?

4    Wat zijn de mogelijke gevolgen van de onvolkomenheid wat betreft het financieel beheer van de Rijksdienst Caribisch Nederland ((Rijksdienst Caribisch Nederland) RCN)-unit SZW voor de inwoners van de eilanden?

5    Waarom bent u van mening dat de Minister van SZW maatwerk toe moet passen om schrijnende situaties bij terugvorderingen Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW) etc. te voorkomen?

6    Zou u de aanbevelingen aan de Minister van SZW wat concreter kunnen maken?

7    Hoezo maakt u zich zorgen over de arbeidsmarktgerichtheid van STAP, als slechts 4% een cursus of opleiding volgt voor hobby of vrijetijdsbesteding?

2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.