Lijst van vragen: Verslag houdende een lijst van vragen inzake Slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2022 (Kamerstuk 36360-XV) - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2022

Deze lijst van vragen i is onder nr. ? toegevoegd aan wetsvoorstel 36360 XV - Jaarverslag en slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2022.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Verslag houdende een lijst van vragen inzake Slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2022 (Kamerstuk 36360-XV)
Document­datum 24-05-2023
Publicatie­datum 24-05-2023
Kenmerk 36360-XV, nr. ?
Externe link origineel bericht

2.

Tekst

36360-XV Jaarverslag en slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2022

nr. Verslag houdende een lijst van vragen en antwoorden

Vastgesteld (wordt door griffie ingevuld als antwoorden er zijn)

De vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid, belast met het voorbereidend onderzoek van de Slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2022 (36360-XV), heeft de eer verslag uit te brengen in de vorm van een lijst van vragen met de daarop gegeven antwoorden. De vragen zijn op 24 mei 2023 voorgelegd aan de bewindspersonen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

De daarop door de bewindspersonen van Sociale Zaken en Werkgelegenheid gegeven antwoorden zijn hierbij afgedrukt. Onder het voorbehoud dat de regering op de gestelde vragen en de gemaakte opmerkingen afdoende zal hebben geantwoord, acht de commissie de openbare behandeling van dit wetsvoorstel voldoende voorbereid.

Voorzitter van de commissie,

Kuzu

Adjunct-griffier van de commissie,

Meester-Schaap

Nr

Vraag

Bijlage

Blz. (van)

t/m

1

Waarom is er voor het onderdeel armoede en schulden minder verplicht (0,8 miljoen euro) en uitgegeven dan gedacht (0,4 miljoen euro)?

4

2

De uitkeringslasten voor de Wet arbeidsongeschiktheidsvoorziening jonggehandicapten (Wajong) zijn met 21,7 miljoen euro lager uitgevallen dan in de Najaarsnota geraamd; hoe verhoudt dit zich tot de niet behaalde doelstelling van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) om 8.000 Wajongers aan het werk te krijgen?

5

3

Waarom is er een vervolgonderzoek niet doorgegaan rond bewindvoering (0,1 miljoen euro)?

5

4

Waarom zijn er verschillende bijeenkomsten en expertmeetings in het najaar van 2022 niet doorgegaan (0,1 miljoen euro)?

5

5

Er is voor 1,9 miljoen euro minder verplicht en de uitgaven waren 0,8 miljoen euro lager aan overige subsidies ten aanzien van inburgering en integratie, dit zou zijn veroorzaakt doordat enkele subsidietrajecten later zijn gestart dan voorzien. Welke overige subsidies betreft het hier en welke subsidietrajecten zijn later gestart dan voorzien?

7

6

De verplichtingen ten aanzien van inburgering en integratie zijn hoger uitgevallen dan verwacht door opdrachten aan het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS), welke opdrachten aan het CBS betreft het hier?

7

7

De gerealiseerde verplichtingen en uitgaven ten aanzien van voorinburgering zijn lager uitgevallen dan verwacht en minder trajecten voor voorinburgering zijn gerealiseerd dan voorzien; welke oorzaken liggen hieraan ten grondslag? Hoe verhouden deze lagere uitgaven zich tot het inzetten van meedoenbalies in asielzoekerscentra (AZC's)? Hoe staat het daarmee?

7

8

Voorinburgering van statushouders vindt grotendeels plaats tijdens het verblijf van statushouders in AZC's, hoe kan de beperkte uitstroom van statushouders uit de AZC's een lager aanbod aan voorinburgering hebben veroorzaakt?

7

Totaallijst feitelijke vragen Slotwet Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid 2022 (36360-XV-00) 2/2


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.