Stemmingen Verplicht stellen van een vertrouwenspersoon

1.

Kerngegevens

Officiële titel Stemmingen Verplicht stellen van een vertrouwenspersoon
Document­datum 23-05-2023
Publicatie­datum 23-05-2023
Nummer HTK20222023-83-20
Kenmerk 35592; 35592;20; 35592;21
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Aan de orde zijn de stemmingen in verband met het Voorstel van wet van het lid Maatoug tot wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet in verband met het verplicht stellen van een vertrouwenspersoon ( 35592 ).

(Zie vergadering van 17 mei 2023.)

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Strolenberg c.s. (stuk nr. 21).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van Fractie Den Haan, de VVD, de SGP, BBB, JA21, de PVV, FVD en Groep Van Haga voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is verworpen.

(Geroffel op de bankjes)

De voorzitter:

Meneer Wassenberg, Partij voor de Dieren.

De heer Wassenberg (PvdD):

Wij hebben een foutje gemaakt, maar het amendement op stuk nr. 20 was al aangenomen. Wij hebben ervoor willen stemmen.

De voorzitter:

Dank u wel. We zullen dit opnemen in de Handelingen.

In stemming komt het nader gewijzigde amendement-Pal-land c.s. (stuk nr. 20, I).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP, GroenLinks, BIJ1, Volt, DENK, Fractie Den Haan, de PvdA, Lid Gündogan, D66, Lid Omtzigt, de ChristenUnie, de VVD, het CDA, BBB, JA21, FVD en Groep Van Haga voor dit nader gewijzigde amendement hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Ik stel vast dat door de aanneming van dit nader gewijzigde amendement het andere op stuk nr. 20 voorkomende nader gewijzigde amendement als aangenomen kan worden beschouwd.

In stemming komt het wetsvoorstel, zoals op onderdelen gewijzigd door de aanneming van de nader gewijzigde amendementen-Palland c.s. (stuk nrs. 20, I en II).

De voorzitter:

Ik constateer dat de leden van de fracties van de SP, GroenLinks, BIJ1, Volt, DENK, Fractie Den Haan, de PvdA, de PvdD, Lid Gündogan, D66, Lid Omtzigt, de ChristenUnie en het CDA voor dit voorstel hebben gestemd en de leden van de overige fracties ertegen, zodat het is aangenomen.

Nu het voorstel is aangenomen, wil ik aan de initiatiefnemer vragen of zij bereid is om de verdediging in de Eerste Kamer op zich te nemen. Wat is daarop uw antwoord, mevrouw Maatoug van GroenLinks?

Mevrouw Maatoug (GroenLinks):

Namens mijzelf en mevrouw Hellevoort, achterin op de bankjes, is het antwoord: ja.

De voorzitter:

Dank u zeer.

Tweede Kamer

Stemmingen Verplicht stellen van een vertrouwenspersoon

23 mei 2023 TK 83

83-20-1


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.