Brief regering; Voortgang criteria fase 2.2 Wet herstel voorzieningen Sint Eustatius - Herstel van de voorzieningen in het bestuur van het openbaar lichaam Sint Eustatius (Wet herstel voorzieningen Sint Eustatius)

Deze brief is onder nr. 24 toegevoegd aan wetsvoorstel 35422 - Wet herstel voorzieningen Sint Eustatius i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Herstel van de voorzieningen in het bestuur van het openbaar lichaam Sint Eustatius (Wet herstel voorzieningen Sint Eustatius); Brief regering; Voortgang criteria fase 2.2 Wet herstel voorzieningen Sint Eustatius
Document­datum 21-03-2023
Publicatie­datum 21-03-2023
Nummer KST3542224
Kenmerk 35422, nr. 24
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2022-

2023

35 422

Herstel van de voorzieningen in het bestuur van het openbaar lichaam Sint Eustatius (Wet herstel voorzieningen Sint Eustatius)

Nr. 24

BRIEF VAN DE STAATSSECRETARIS VAN BINNENLANDSE ZAKEN EN KONINKRIJKSRELATIES

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag, 21 maart 2023

In mijn brief van 23 februari jl. heb ik uw Kamer toegezegd u - indien daar aanleiding voor is - te informeren over de voortgang m.b.t. het laatste criterium, criterium c, van fase 2.2 van de Wet herstel voorzieningen Sint Eustatius.

In het ontwerp-Koninklijk Besluit voor fase 2.2 is opgenomen dat vóór de verkiezingen van 15 maart jl. het normenkader moet zijn geïnventariseerd en geoperationaliseerd en dat de werkprocessen voor salarissen en sociale lasten, inkoop en aanbesteding en betaalverkeer zijn beschreven en geïmplementeerd. Op 14 maart jl. heeft de regeringscommissaris mij geïnformeerd dat deze verbeterstappen zijn afgerond. Het normenkader en de werkprocessen zijn door de regeringscommissaris vastgesteld, waarmee de basis is gelegd voor de organisatie van het openbaar lichaam om te handelen conform de nieuwe werkprocessen. Hiermee is voldaan aan de eerste voorwaarde opgenomen in het ontwerp-Koninklijk Besluit voor fase 2.2.

Ik wil de regeringscommissaris en alle betrokkenen bedanken voor hun inzet en de behaalde resultaten. Hiermee is een belangrijke stap gezet in de verbetering van het financieel beheer van het openbaar lichaam. De komende maanden zal het openbaar lichaam verder gaan met de versteviging van het financieel beheer. Deze verbeterstappen zijn opgenomen in het ontwerp-Koninklijk Besluit.

Zo spoedig mogelijk na de verkiezingen zal ik met de nieuwgekozen gedeputeerden en eilandsraadleden in gesprek gaan en hen vragen zich te committeren aan het realiseren van deze verbeterstappen. Voor de overgang naar fase 2.2 is namelijk een breed commitment van het eilandbestuur noodzakelijk.

kst-35422-24 ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2023

Zoals toegezegd in mijn brieven van 23 februari jl. en 8 maart jl. (Kamerstuk 35 422, nrs. 22 en 23) zal ik uw Kamer informeren over de uitkomst van deze gesprekken en uw Kamer twee weken de tijd te geven om te reageren op het bereikte resultaat voordat het koninklijk besluit ter ondertekening aan de Koning wordt aangeboden.

De Staatssecretaris van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties,

A.C. van Huffelen

Tweede Kamer, vergaderjaar 2022-2023, 35 422, nr. 24 2


3.

Bijlagen

 
 
 

4.

Meer informatie

 

5.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.