Amendement Van der Lee over een voorhangbepaling - Wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet en de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs in verband met de invoering van de verplichting om over een werkwijze te beschikken die gericht is op het creëren van gelijke kansen in het proces van werving en selectie en het toezicht daarop (Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie)

Dit amendement i is onder nr. 11 toegevoegd aan wetsvoorstel 35673 - Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie i.

1.

Kerngegevens

Officiële titel Wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet en de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs in verband met de invoering van de verplichting om over een werkwijze te beschikken die gericht is op het creëren van gelijke kansen in het proces van werving en selectie en het toezicht daarop (Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie); Amendement; Amendement van het lid Van der Lee over een voorhangbepaling
Document­datum 08-03-2023
Publicatie­datum 08-03-2023
Nummer KST3567311
Kenmerk 35673, nr. 11
Externe link origineel bericht
Originele document in PDF

2.

Tekst

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Vergaderjaar 2022-2023

 

35 673

Wijziging van de Arbeidsomstandighedenwet en de Wet allocatie arbeidskrachten door intermediairs in verband met de invoering van de verplichting om over een werkwijze te beschikken die gericht is op het creëren van gelijke kansen in het proces van werving en selectie en het toezicht daarop (Wet toezicht gelijke kansen bij werving en selectie)

Nr. 11

AMENDEMENT VAN HET LID VAN DER LEE

Ontvangen 8 maart 2023

De ondergetekende stelt het volgende amendement voor:

I

 

In artikel I, onderdeel B, wordt aan het voorgestelde artikel 2a een lid toegevoegd, luidende:

  • 9. 
    De voordracht voor een krachtens het zesde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

II

In artikel II, onderdeel C, wordt aan het voorgestelde artikel 4a een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. 
    De voordracht voor een krachtens het vijfde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

III

In artikel II, onderdeel E, wordt aan het voorgestelde artikel 12b een lid toegevoegd, luidende:

  • 6. 
    De voordracht voor een krachtens het vijfde lid vast te stellen algemene maatregel van bestuur wordt niet eerder gedaan dan vier weken nadat het ontwerp aan beide Kamers der Staten-Generaal is overgelegd.

kst-35673-11

ISSN 0921 - 7371 's-Gravenhage 2023

Tweede Kamer, vergaderjaar 2022-2023, 35 673, nr. 11    1

Toelichting

Indiener vindt het opstellen van de werkwijze die gericht is op voorkoming van arbeidsmarktdiscriminatie door de werkgever van dermate belang voor het tegengaan van discriminatie bij werving en selectie dat de Kamers inspraak dienen te hebben op het ontwerp van de algemene maatregel van bestuur waarin regels kunnen worden gesteld over deze werkwijze. Dit wordt in het amendement geregeld.

Van der Lee

Tweede Kamer, vergaderjaar 2022-2023, 35 673, nr. 11


 
 
 

3.

Meer informatie

 

4.

Parlementaire Monitor

Met de Parlementaire Monitor volgt u alle parlementaire dossiers die voor u van belang zijn en bent u op de hoogte van alles wat er speelt in die dossiers. Helaas kunnen wij geen nieuwe gebruikers aansluiten, deze dienst zal over enige tijd de werkzaamheden staken.